HORMISANEERAUKSET
Pirkanmaan IV-Saneeraus Oy tekee hormikartoitukset ja -saneeraukset vuosien kokemuksella Tampereen seudulla ja Pirkanmaalla. Kartoituksemme perusteella kerromme asiantuntijan arvioimana savupiipun, hormin ja tulisijan kunnon.
Paloturvallisuuden takaamiseksi hormin kunto pitää tarkistaa säännöllisesti. Nuohooja tarkistaa hormin päät nuohouksen yhteydessä, mutta siitä ei käy ilmi hormin kokonaistilanne.
Monipuolinen palvelu
Yksittäisistä hormeista koko kiinteistön kattava hormisaneeraus. Kaikki saneerausmenetelmät myös tarvittaessa valmiille pinnalle.
Rakennusyhtiöille
Toteutamme hormisaneeraukset linjasaneerauksen yhteydessä.
Taloyhtiöille
Tarjoamme hormisaneeraukset kokonaisurakkana ja voimme toimia tarvittaessa pääurakoitsijana.
Ota yhteyttä!
Soita tai lähetä yhteydenottopyyntö - kerromme mielellämme lisätietoja palveluistamme.
Milloin hormisaneeraus on ajankohtainen?
Hormin saneeraustarpeesen vaikuttavat mm. savupiipun ikä ja rakennusmateriaalit, paljonko tulisijoja käytetään ja mitä niissä poltetaan. Hormin kunto ei ole aina riippuvainen talon rakennusvuodesta, mutta 1970-luvulla tai aiemmin rakennettujen kiinteistöjen savupiiput todennäköisesti ovat jo alkaneet rapautua. Myös uudemmissa kohteissa esimerkiksi elementtihormit saattavat vuotaa liitoskohdista.
Hormia rasittaa ja rapauttaa aika, vesi, lämpötilan vaihtelut sekä savu. Rapautuminen alkaa tiilien saumoista, kun laastin koostumus muuttuu ajankuluessa. Kun tiilien väliin muodostuu reikiä, piipun rakenne heikkenee. Saumoihin kerääntyy nokea ja pikeä, mikä heikentää olennaisesti paloturvallisuutta.
Nokiapaloja syttyy vuosittain satoja säännöllisestä nuohouksesta huolimatta. Nokipalossa savuhormiin jäänyt piki, karsta/palamaton hiili syttyy palamaan. Nopea lämpötilan nousu rikkoo piipun rakennetta, ja nokipalon jälkeen on syytä tarkistaa huolelellisesti savupiipun kunto ennen seuraavaa käyttökertaa.
Miten hormisaneeraus tehdään?
Hormisaneeraus sisältää
- hormin massauksen
- hormin putkitukset
- IV-sukitus
Hormin massaus (hormin pinnoitus / liukuvalu) on korjausmenetelmä, jossa kulunut hormi pinnoitetaan tarkoitukseen soveltuvalla erikoislaastilla.
Hormi voidaan kunnostaa nopeasti ja helposti joko jäykillä tai taipuisilla, haponkestävillä teräsputkilla. Putkitus suunnitellaan aina hormin rakenteeseen soveltuvaksi.